19 Nisan 2009 Pazar

Şampiyonluk Alameti


Dün oynanan Konyaspor-Sivas maçının berabere bitmesinden sonra bugün de Beşiktaş-Bursaspor mücadelesinden beraberlik geldi.. Karakartallar çok büyük bi fırsatı elinin tersiyle itti.. Tabi bunda hakemin payı da büyüktü.. Verilmeyen penaltılar, gösterilmeyen kartlar, faullerü görmezden gelme, Beşiktaş'ın avantaj pozisyonlarını durdurarak harcama vs..

Beşiktaş ilk yarıda sakin topu ayağında tutan takım olarak oynamaya çalıştı fakat Bursasporun direkten dönen toplarından sonra panik futbol oynamaya başladı ve peşine İbrahim Toraman'ın basitçe gördüğü 2 sarı karttan dolayı 10 kişi kaldı.. Fakat oyunu bırakmayan Beşiktaş 2.yarıda Bursaspor'u kendi yarı alanına hapsetti diyebiliriz.. Aslında Bursa'da beraberliğe oynadı.. Hakemin maçta sertlik tanıması ve diğer elle oynanan pozisyonları kart bile göstermeden es geçmesi Beşiktaş'lıları çileden çıkarttı..

Kısaca bu sonuca değinmek gerekirse Beşiktaş 1 puan alarak Sivasspor'u takibini sürdürdü ve Trabzonsporu da şampiyonluk potasına soktu.. Arkadan kurt gibi gelen Galatasaray'ı da göz ardı etmemek lazım.. Eğer Beşiktaş bu maçı kazanıp lider olsaydı gelecek maçları daha panik halinde oynayacak ve olası puan kaybında moralmen çökecekti.. Bu beraberlik 6 yıldır şampiyonluk isteyen Beşiktaş'ı daha da hırslandırdı ve gelecek maçlara ayrı bir motivasyon sağlayacağı kesin.. Toplam ligde 6 Kupada da yarı final+final olmak üzere 2 maçta oynayacağını göz önüne alırsak toplam 8 maça çıkacak olan karakartallar bu final niteliğinde ki maçları aldığı takdirde, şampiyon demektir(Ankaraspor'u elediği takdir de tabi ki)..Bu maçta onun en büyük alametidir..

Herşey daha yeni başlıyor.. Bekleyin ve görün..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder